Foredrag om psykisk helse med Malin Vangsnes

Onsdag 22. november 2017 vil det være klart for semesterets andre psykokveld i regi av SPU og Studenten, og den vil ta sted på Studenten. Temaet vil være psykisk helse, og Malin Vangsnes, kjent fra NRK-serien ”Jeg mot meg” vil være foredragsholder. Da hun var med i denne serien i 2016, åpnet hun og syv andre unge mennesker seg for hele Norge, og fortalte om sine psykiske vansker. Panikkangst var blant det Malin hadde utfordringer med, og det hindret henne i å gjøre hverdagslige ting, som å være tekstforfatter som alltid hadde vært hennes store interesse.

Panikkangst er en tilstand hvor du uventet får anfall av intens frykt eller ubehag. Mange opplever pustevansker, hjertebank, skjelving, svette, brystsmerter, svimmelhet, magesmerter og kvalme. Anfallene kan ikke knyttes til en spesiell hendelse eller trigger. Etter et anfall er frykten stor for å få det igjen. Hyppigheten varierer veldig fra person til person. Malin kommer til å utdype dette bedre, samt dele hennes erfaringer.

Anxiety

I dagens samfunn er det mye press fra alle kanter, både når det gjelder skole, framtid, jobb, sosiale medier og lignende, og vår psykiske helse er blant det som kan få en påkjenning av alt presset. Temaet som Malin skal belyse, er derfor svært aktuelt for særlig studenter, og å høre om dette fra noen som har hatt det tøft selv, blir dermed ekstra virkelighetsnært og lærerikt. Kom på Studenten kl. 20.00 onsdag 22. november for et spennende og viktig foredrag!

Håper vi seg deg der!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s